Nero Oro provine din mosia Feudo di Santa Tresa din Sicilia. Este intrigant in mai multe moduri si nu doar din cauza gustului. Nero Oro Riserva Sicilia DOC este un cupaj foarte reusit din soiurile de struguri Nero d'Avola, Frappato si Shiraz.Strugurii sunt cultivati in zona Vittoria, cunoscuta pentru productia de struguri de calitate excelenta inca din epoca greceasca si deosebit de potrivita pentru struguri, cum ar fi Nero d'Avola si Frappato, indigene in acest domeniu. Podgoriile cresc pe un sol nisipos- rosu numit local Ferretti, care produce struguri caracterizati printr-o mare concentrare si finete. Strugurii sunt colectati cand sunt perfecti copti: Nero d'Avola si Shiraz la jumatatea luni septembrie, Frappato aproximativ doua saptamani mai tarziu. Folosesc un proces de vinificatie foarte delicat - de-stemming fiind urmata de o presare deosebit de moale si folosesc pomparea foarte frecventa in prima parte a fermentatiei. Dupa finalizarea fermentatiei malolactice, vinurile sunt amestecate si imbatranite in butoaie de stejar slavonian de 30HL timp de aproximativ 12-18 luni. Culoare: rosu intens. Miros: o concentrație puternică de fructe de padure si condimente. Gust: Vinul este bine echilibrat si armonios si are taninuri foarte moi si un finisaj placut lung. Asocieri gastronomice: Paste cu sos de carne si orice tip de carne rosie.
