Crama Sartori di Verona s-a nascut din spiritul antreprenorial al bunicului Pietro, o personalitate excentrica, dar magnetica din punct de vedere comercial, printre viile din Corvina, Negrara si Rondinella. Pietro iubea afacerile, din acest motiv zilele lui treceau intre intreprinderi diferite. Una dintre afacerile lui Pietro Sartori era o trattorie care a reprezentat o locatie esentiala pentru comerciantii, oamenii de afaceri si micii industriasi din zona, carora nu le lipsea un excelent vin Veronese Rosso. Hotelul si pozitia sa strategica l-au transformat pe Pietro intr-un negustor de vinuri, astfel in 1898, bunicul Pietro si-a cumparat prima vie la Negrar, astfel incat vinul bun sa nu lipseasca niciodata de pe masa clientilor sai fideli. Sartori Erfo Prosecco Frizzante realizat din bine cunoscuti struguri glera. Sunt vinificati prin presare moale a strugurilor recoltati pe la jumatatea lunii septembrie si fermentare la temperatura controlata. A doua fermentatie se obtine prin metoda Charmat. Culoare: galben-pai. Miros: delicat fructat.Gust: demi-sec, fructat, echilibrat cu aciditate usoara. Temperatura de servire: 15-16°C. Asocieri gastronomice: Potrivit cu aperitive usoare, paste, risotto, crustacee, branzeturi proaspete. Perfect la petreceri ca un aperitiv rece.
