Lambrusco Bianco Emilia Sant’Orsola este un vin alb obținut prin fermentarea naturală a strugurilor Lambrusco din regiunea Emilia din Italia în scopul de a obține prospețimea și vitalitatea vinului și un buchet caracteristic parfumat floral și fructat. Acest vin are un parfum atrăgător și o aromă dulceagă proaspată și echilibrată. Lambrusco Bianco Emilia Sant’Orsola  este un vin cu o culoare galben pal  proaspăt cu un buchet intens floral si fructat. Poate fi servit la o temperatură de aproximativ 14˚C ca aperitiv fiind ideal pentru petreceri. Se potriveste cu pizza și deserturi . De asemenea se potrivește foarte bine cu mâncăruri ușoare (carne de pasăre salate). Lambrusco Bianco Emilia Sant’Orsola  este obținut în regiunea Emilia-Romagna aflată în partea centrală a Italiei situată la sud de Veneto și la nord de Toscana. Din această regiune provin parmezanul oțetul balsamic și prosciutto. De-a lungul timpului acest vin ușor acid spumant a devenit un extraordinar acompaniament pentru produsele alimentare locale alimente uscate și ușor sărate. Este obținut din soiul de struguri Lambrusco un soi de struguri viu colorat utilizat pentru a obține vinurile roșii spumante în Emilia-Romagna. Mai exact acesta este un termen colectiv pentru un grup de soiuri de struguri – peste 60 de soiuri Lambrusco au fost identificate până în prezent. Vița de vie Lambrusco este cultivată în mai multe regiuni viticole din Italia inclusiv în regiunea Piemont (în vecinătatea regiunii Emilia-Romagna) și chiar mai departe în Basilicata.